mandag 3. september 2012

Duejakt

Duejakta er igang. Her er noen tips for en vellykket duejakt.



Du begynner med å plassere lokkeduene. 

 

Lokkeduene setter du i V eller U form med spissen og duenes hoder i retning mot vinden. Duene beiter mot vinden og blir usikre hvis ikke lokkeduene plasseres riktig. Denne formasjonen er med på å vise duene dit du vil ha de for et perfekt skudd. Duene som kommer for å slå seg ned lander midt i formen. Så hvis du har plassert deg ca 20 meter unna, er sjansen størst. 

Følg med på vindretiningen og snu duene hvis vinden snur. Du kan ogsp bytte plass hvis vinden snur eller trekket ikke er bra. Legg merke til trekkveiene og legg merke til hvor duene flyr i forskjellige tider på døgnet i ulike vindretninger og styrke.

 

Hvor skal du plassere deg?

Mange duejegere velger og plassere seg i skogkanten for og bruke skogen bak dem som hjelp til kamuflasje. Plassering ute på jordet er også et bra alternativ for bedre skuddsjanser for duer som kommer bakfra eller vil setta seg i trærne. Når det blåser vil duene oftere en når det er stille sette seg i trærne og spane på lokkedue flokken en stund før de slår seg ned med de. Ofte er det høye, gamle trær som er mest ettertraktet. Tørrefuruer, løvtrær og eiketrær er mest populære hviletrær. Plasser deg i lesiden av treet det er der fuglene slår seg inn. Duejakt i regnvær er ikke noe særlig, duene sitter ofte og sturer i trærne når det er dårlig vær.


Anbefalt Ammunition for duejakt: 12/70 norsk 6. 12/76 norsk 6/7. 20/70 norsk 5. 20/76 norsk 6

                                                            Skittjakt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar