torsdag 13. september 2012

Behandling av viltet etter skuddet!

Skog Til Frys


Viltkjøtt er en råvare som er ettertraktet og som er av den beste kvalitet. Kjennetegn på kjøttet er at det er veldig rent og smaksrikt. Hygienen er utrolig viktig etter at viltet er felt. Kvaliteten på sluttproduktet starter allerede her. Kokken har ikke kun æren alene, men hele prosessen i etterkant har også stor betydning for et vellykket sluttprodukt. For at kvaliteten på viltkjøttet skal være optimalt, starter prosessen fra viltet blir skutt og til man får det på benken/i fryseren hjemme.


Viktige regler etter at viltet er felt.


Ta ut bryst og bukhuleorganer, unntatt nyrene, fortest mulig. Det er spesielt viktig å få ut vom og innvoller raskt, og uten at det stikkes hull på dem. Dette kan føre til at slaktet utsettes for tarmbakterier. Oppbevar organene i nett eller i en papirsekk. ( Reveåte) Huden flås av, helst på hengende slakt.  Ha god hygiene og renslighet ved behandling av viltet.


I følge viltforskriften, skal nedskåret kjøtt innpakkes, og dette skal gjøres straks etter nedskjæringen, og viltkjøtt må emballeres. Kjøtt og kjøttvarer må emballeres for å motvirke fysiske skader, kjemiske forandringer og ytre forurensing. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar