søndag 26. august 2012

Lokkejakt på Rådyr

Lokkejakt på rådyr er utrolig artig og full av action hvis du får det til! Følg mine tips så vil ønsket ditt oppfylles.


1: Kjøp lokkefløyta Weisskirchen universal rådyrlokk HER


2: Øv Hjemme før du drar ut og prøver i skogen 1 uke før jakta, men ikke i ditt terreng. Her er linken til en lærerik video om weisskirichen fløyta. Av Kristoffer Clausen


3: Rådyr, og det gjelder både geiter og bukker, finner lyden ekte og til tider svært interessant.Hvis du bruker weisskirchen fløyta rikig er den et utrolig hjelpemiddel under rådyrjakta.Personlig så bruker jeg kun denne fløyta på rådyr jakt, min mening er at fløyta er overlegen i forhold til andre fløyter jeg har prøvd. De første ukene i jakta er klart best. Lydene vi lager med lokken er sjalusi hos grinete revirbukker. Altså hetslyder. Dette er erfarings messig den eneste lyden du trenger og bruke, Men en god blanding av hets og kontakt lyder funker også bra. Grinete revirbukker liker spesielt ikke hets lyder godt da de tror andre bukker antaster geitene deres. Følg nøye med på videoen over å øv på de forskjellige lydene før du tar fløyta i bruk ute i skogen.


4: Bukker som er sammen med geiter er som regel ikke så interessert i lokken. Hvis du ikke får reaksjon med en gang fra bukken. Så betyr ikke det at du lokker feil. Revirbukker er ofte ute på lange turer. Kraftig vind er ikke de ideelle lokkeforholdene. Vanlige kontakt lyder er de lydene du skal bruke for og lokke inn geiter og killinger.


                                                          Skitt Rådyr jakt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar